A Vasárnapi Hírek ajánlata július elsején.

 
Aeropark - Fotó: Balogh Zoltán, MTI

EZT LÁTNI KELL!

A Múzeumok Éjszakája óta teljes arzenállal fogadja a látogatókat a Liszt Ferenc repülőtér felüljárója mellé költözött Aeropark. A magyar polgári légi közlekedés legjavát felvonultató gyűjtemény egy nagyjából 40 éves időutazásra invitál: a Malév legelső Li–2-es típusú repülőgépétől egészen a híres „nagyvasig”, vagyis a Tupoljev TU–154 B2-ig kalauzolja az utasokat. A repülés- és járműtörténeti kiállítás több földi kiszolgálójárművet és jó néhány kiszerelt repülőgép-hajtóművet is bemutat.
A megújult Aeropark mostantól egy kiszuperált AN–2-esből – kétfedeles szállítógép, itthon az „Ancsa” név ragadt rá – átalakított játszótéri mászókával, repülőgép formájú virágládákkal és egy kisebb méretű, 20 méteres, ám teljesen valósághű kifutópályával is büszkélkedhet, ahol bárki szárnyakat kaphat. Még ha csak képletesen is.
Az Aeropark szervezésében továbbra is folytatódnak a Malév 5 éves elszállásának évfordulója alkalmából bevezetett autóbuszos reptértúrák, amelyeken egy a Malév Air Tours színeire festett Ikarus 250 típusú autóbusszal lehet behajtani a légi közlekedés földi kulisszái mögé.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!