Ingatlanjait ajánlaná fel az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), hogy csökkentse mintegy 1,6 milliárdos tartozását – ezt az összeget a Híd a munka világába program keretében kapta. A szervezet elnöke, Balogh János szerint Lázár János kancelláriaminiszter sem gondolhatta komolyan, hogy az ORÖ április 30-ig kifizeti a teljes összeget, amelynek felhasználásával nem tud elszámolni.

Az elnök tagadta, hogy fizetési felszólítást küldött volna nekik az Emberi Erőforrások Minisztériuma, de azt megerősítette, hogy folyamatosan tárgyalnak a pénz visszafizetésének mikéntjéről. Szerinte a programban vásárolt ingatlanok értéke eléri a 8-900 millió forintot, és az ingóságokat, bútorokat és informatikai eszközöket is értékesítenék.

Azt nem tudni, becslését mire alapozza, ugyanis a programban csupán 350 milliót költöttek ingatlanokra, és az Emmi szerint az irodák nagy része használhatatlan állapotban van. Az ÖRO múlt csütörtöki közgyűlése botrányba fulladt, mert a februárban megválasztott elnököt is megpróbálták leváltani.

A jelenlegi elnökség pedig bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesznek a korábbi vezetők, Hegedüs István és társai ellen, mert a belső vizsgálatuk megállapította, hogy a szervezet súlyosan jogsértően működött.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!