Szeptemberben lesz húsz éve, hogy bemutatták minden idők legsikeresebb szituációs komédiáját, a Jóbarátokat.

 
Húszéves a Jóbarátok

A hat huszonéves New York-i fiatal mindennapjait bemutató sorozat tíz évadon át futott nagy sikerrel, szinte az egész világon. Megfordult benne vendégszereplőként számos sztár is, köztük Brad Pitt, Julia Roberts, Bruce Willis, Robin Williams és George Clooney.

Három Emmy-díjat és egy Arany Glóbuszt is elnyertek, utóbbit a Rachelt alakító Jennifer Aniston, aki a sorozat után sikeres filmes karrierbe kezdett. Courteney Cox (Monica) a Dirt – A hetilap című sorozattal futott be újra, David Schwimmer (Ross) ma már elsősorban rendező, és a Madagaszkár animációs filmekben Melman zsiráfnak kölcsönözte a hangját. Lisa Kudrow-t (Phoebe) jelenleg a Web-terápia című sorozatban láthatjuk az HBO-n. Matt LeBlanc (Joey) egy időre még a szerepében maradt a kevésbé sikeres Joey című sorozatban, újabban a Sikerszéria vígjátéksorozat főszerepéért jelölték Arany Glóbuszra.

Matthew Perry (Chandler) viselte a legnehezebben a Jóbarátok-korszak végét, háromszor járt elvonón gyógyszer-, amfetamin- és alkoholfüggősége miatt, most újra dolgozik, hamarosan a The Dog Thrower (A kutyazsonglőr) című sorozatban láthatjuk. Bár sokáig minden szereplő azt állította, a Jóbarátok többé nem jönnek össze, Jimmy Kimmel szerda esti talkshow-jában együtt szerepelt Aniston, Cox és Kudrow, és élőben tartottak egy rövid olvasópróbát egy el nem készült epizódból, ám a folytatás ennek ellenére is kizárt.

A sorozat töretlen népszerűségét mutatja, hogy az évfordulóra szeptemberben egy hónapra megnyílik a Jóbarátok kávézójának tökéletes mása. A manhattani Central Perkben az ismerős díszletek közt, akár az ikonikus barna kanapén ülve kávézhatnak a rajongók, miközben időnként feltűnnek majd a sorozatból ismerős figurák és zenészek is, hogy a többi közt a legendás Büdös macska című dalt is előadják.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!