Így is lehet - ajánlataink március 13-ra

ÍGY IS LEHET – 03. 13., VASÁRNAP

Aktuális időtlen – Bak Imre-kiállítás
Paksi Képtár, Paks, Tolnai út 2.

Véletlenek márpedig nincsenek, az elvont is
valóság. Hétvégén is, de akkor déltől este hatig.


Tiszator Böllérfesztivál
Füzes kemping, Abádszalók, Strand utca 2.
Hétvégi röffenet. Vasárnapra marad a romeltakarítás,
de a szíve-nyelve leves csak akkor
kóstolható.

Az erő Budakalászra költözik 
Mert valahogyan így kell kezdődnie egy komoly beharangozónak: 2016. március 13-án, 12 órától kezdetét veszi a Kalas nevű bolygón a Star Wars-nap. Ebből is látszik, hogy Budakalászon komolyan veszik a fantázia világát. A jelmezverseny és kvízjáték csupán a körítés. Zsoldos Péter-díjas írók és grafikusok beszélgetnek, Európa legjobb sci-fi írója (2007) is ott lesz, aki ráadásul magyar, robotikabemutató és Jediképzés – vagyis minden, ami Star Wars.

Star Wars-nap
2016. március 13., 12.00–20.30 Kós Károly

Művelődési Ház és Könyvtár (ex-Faluház)
Budakalász, Szentendrei út 9.

 

ZÖLD GOMB 
Csodás történet, amiben a megmagyarázhatatlan dolgok nem is annyira megmagyarázhatatlanok. Mert vannak emberek, akik tudják, hogy ha nem látunk valamit, az attól még létezik. S ha mindezt érezzük is, még az is lehet, hogy megtaláljuk azt, amit sosem vesztettünk el – legfeljebb csak szem elől tévesztettük. Misztikus valóság, és még csak nem is csöpögős, Robin Williams nagyszerű epizódszerepével.

A szeretet szimfóniája. Am. filmdráma, 2007, 100 perc. Rendező: Kristen Sheridan. FilmMánia, 2016. márc. 13., 12.10

 

1848. MÁRCIUS 13. - KOSSUTH-BESZÉD POZSONYBAN
„…meg levén győződve, hogy a fennforgó rendkívüli körülmények speciális tárgyakon fölülemelkedni parancsolnak, indítványomat csupán alkalmul kívánom használni, hogy a tekintetes rendeket felkérjem, miszerint a percek roppant felelősségének érzetében az országgyűlés politikáját azon magasságra méltóztassanak felemelni, melyet az idő elénkbe szab.” Ezt mondta Kossuth Lajos 1848. március 13-án Pozsonyban, majd követelte a közös teherviselést, az úrbéri terhek megszüntetését, a népképviselet megteremtését. Bécsben még aznap kitört a forradalom, Pesten két nappal később.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!