Nemzetközi Cipő Szakkiállítás - Illusztráció forrása: Shutterstock

- – Kép 1/4

ÍGY IS LEHET - 03. 06., VASÁRNAP
 

Connector Táncfesztivál
K&H ATM Sportcsarnok, Veszprém, Március 15. utca 15
.
Szombaton is már, és mindenféle műfajban, kézzel-lábbal. Nézhető, letáncolható.
 

Nemzetközi Cipő Szakkiállítás
SYMA Rendezvényközpont, Budapest XIV. kerület, Dózsa György út 1.
Méretre, színre, formára; férfi és női lábra. Vigyázat, a cipőgyűjtögetés függőséget okozhat!

Kétszázzal a föld felett
Ehhez az élményhez legkevésbé van szükség bátorságra. Na jó, egy kicsire talán mégis, de cserébe nem is kell zuhanni, csak lebegni egy irtózatos erejű szembe széllel, amely 220 kilométer/óra sebességgel zúdul ránk. Az ejtőernyőzés föld közeli élménye a szabadesés illúzióját kelti. Bizonyára lesznek olyanok, akik így kapnak kedvet ahhoz, hogy később a valóságban is megtapasztalják az ejtőernyőzés szépségeit. Előzetes bejelentkezés szükséges, de nézhető is mások lebegése.

SkyWard Indoor Skydiving. Csepel Művek, Budapest XXI. kerület, Szérűraktár utca 53. skyward.hu

 

ZÖLD GOMB
Divatja van manapság a belső utak keresésének. Minden bizonnyal a városias életmódnak köszönhető, hogy egyre többen gondolkoznak el azon, hogyan kerülhetnének közelebb a természethez, s hogyan találhatják meg elvesztett önmagukat. Ez a film is egy fiatal nő, Cheryl (Reese Witherspoon) külső és belső bolyongásairól szól, aki éppen arra jön rá a maga mögött hagyott kilométerek után, hogy egyvalamitől soha nem tud elmenekülni: önmagától.

Vadon. Amerikai életrajzi dráma, 2014, 115 perc. Rendező: Jean-Marc Vallée. HBO2, 2016. március 6., 20.05

 

MÁRCIUS 6. - Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni
Dolgozott egész hétvégén, majd leült a tűz mellé és meghalt. Nyolcvannyolc éves volt. Egész életét a művészetnek, a szobrászatnak, a festészetnek szentelte. Többnyire másokat szolgált, nemes urakat és papokat, miközben folyamatosan önmagának dolgozott. Művein pontosan nyomon követhető zsenialitása, alázata márványhoz és kápolnák falához, miközben magánemberként nem volt könnyű figura. Orra egy kocsmai verekedés miatt maradt ferde, számos munkáját összetörte. Ami viszont fennmaradt az utókorra, az megmutatja, hogy azelőtt és azóta se született olyan ember, mint Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, 1475. március 6-án, Capresében.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!