300 millió indiai nő nem jut megfelelő higiénés termékhez a menstruációja idején, a fiatal lányok közül sokan emiatt az iskolából is kimaradnak. Rajtuk akart segíteni egy indiai férfi, Arunachalam Muruganantham, akit friss házasként megdöbbentett, hogy a felesége nem higiénikus rongyokat használ a menzesze alatt.

 
Arunachalam Muruganantham elhatározta, hogy kifejleszti a legolcsóbban előállítható, mégis a legjobb minőségű intimbetétet

Elhatározta, hogy kifejleszti a legolcsóbban előállítható, mégis a legjobb minőségű intimbetétet, melyet előbb a nején, majd, hogy felgyorsítsa a folyamatot, saját magán is tesztelt: disznóvérrel töltött zacskót kötözött a derekára, melyet gumicsővel bevezetett az alsónadrágjába, s így biciklizett. Emiatt a környezete perverznek bélyegezte és a felesége elvált tőle, ámde 5 évvel később újra egymásra találtak. Ekkorra már 877 cég gyártotta a termékét India 27 tartományában és a világ 17 országában. Találmányát nem adja el multiknak, csak kis üzemeknek, így biztosítja, hogy ne emelhessék a betét árát, és még a legszegényebb nők is meg tudják venni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!