A mintegy 7 ezermilliárd forintos paksi bővítésből is kiveheti a részét Mészáros Lőrinc egyik cége.

 
Fotó: Sióréti Gábor, Magyar Narancs

A vállalkozásnak van elég rutinja, hiszen Makovecz-stílusú kazánháza Felcsút egyik éke. A Paksi Atomerőmű 2017. március 31-ig adta meg a munkálatokhoz szükséges minősítést és engedélyt a Fejér-B.Á.L. Zrt.-nek. Eszerint a csak fél éve működő építőipari társaság alkalmas az atomerőművel összefüggő építmények, épületszerkezetek létesítésével, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos építési-szerelési munkálatokra.

Az erőmű fontosnak tartotta közölni, hogy eddig nem állt üzleti kapcsolatban a vállalkozással. Iparági pletykák szerint Simicska Lajos érdekeltségeit válthatja a beruházásokban Orbán Viktor barátjának családi cége. (A kivitelezőkről egyébként a fővállalkozó, azaz a Roszatom orosz atomenergetikai konszern bevonásával döntenek.)

A négycsillagos balatonalmádi Ramada Hotel megvásárlásával terjeszkedik Mészáros Lőrinc az idegenforgalmi bizniszben. A szálloda tavaly 20 százalékos nyereséget realizált. Ezenkívül egy egerszalóki és egy mátraházai hotel, valamint az alcsúti Habsburg-kastély is a felcsúti polgármesteré, aki a 19 szállodából álló Hunguest-hotellánc megvételét is tervezi. Ám ejtőzni mégsem saját hoteljeiben kíván Mészáros és neje. Inkább egy 1,4 milliárd forintos luxusjachton ringatózik az Adrián, a bárka tulajdonosa  egy máltai cég.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!