Játékot visz a szír gyerekeknek a 45 éves Rami Adham. Az 1988 óta Finnországban élő szír férfi 2012 óta átlagosan kéthavonta kel át gyalog a török–szír határon, hogy segélyt vigyen a rászorulóknak.

 
Játékot visz a szír gyerekeknek a 45 éves Rami Adham

Első útja előtt a hároméves kislánya a saját játékaiból küldött ajándékot a háborúban élő gyerekeknek, amivel akkora örömöt szerzett a kicsiknek, hogy innentől játékokat is kért az adományozóktól. A hatgyerekes családapa általában 80 kilós hátizsákkal, benne 600-800 játékkal, illetve pénzzel, gyógyszerekkel és élelmiszerrel kel át a határon.

Hiába éheznek sokszor, a gyerekeket a játékok érdeklik, és elképesztően örülnek az ajándéknak.

A csak Játék bácsinak becézett férfi eddig 28-szor tette meg az utat, de a kormányerők és az orosz hadsereg bombázása miatt egyre veszélyesebb az út.

Az ostromgyűrűbe szorult aleppóiak helyzete a héten reménytelenre fordult. Az ENSZ különmegbízottja, Ramzi Ezzeldín Ramzi szerint 600 súlyos sebesültet kellene azonnal kimenekíteni Kelet-Aleppóból, mert gyógyszerek és szakemberek híján nem lehet rajtuk segíteni.

Már csak az emberek negyedének van elegendő élelmiszer a városban. A kormányerők közben megindították a szárazföldi offenzívát.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!