Várható események a most következő héten.

Éjszaka az állatkertekben
Ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakája című programsorozatot, augusztus 26-án, pénteken tizenegy magyarországi város tizenkét helyszínén.
A budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állatkertekben és a Tropicariumban éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal várják az érdeklődőket. Lesz kivilágított fókashow, elefánttréning, vombatles, mérgeskígyó-kezelési bemutató, éjszakai látványetetés.


Fideszes bojkott
A Fidesz nem vesz részt az augusztus 22-re, a Jobbik által javasolt és a szocialistáktól is támogatott rendkívüli parlamenti ülésen, csak a házelnök által összehívott házbizottsági ülésre mennek el a párt tagjai. Mindezt Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője jelentette be, aki hozzátette: kifogásolják, hogy az ellenzék alig több mint egy hónappal az október 2-ra kitűzött kvótareferendum előtt szeretné módosítani a választási eljárásról szóló törvényt.
 

Gyüttment nagygyűlés
Éves nagy találkozójukra gyűlnek a vidéken újrakezdő, környezettudatos életet választó, „tájba illeszkedő” emberek. A Gyüttment Fesztivál tudásmegosztás és tapasztalatcsere „bulikörnyezetben”.
Négy nap alatt több mint száz előadás és bemutató lesz, a vidéki élethez kapcsolódó minden témában. Egyesületek, alapítványok, közösségek mutatkoznak be, de egyéni utak és azok eredményei is megismerhetőek. Minden, amire a komfortzónán túl szükség lehet, augusztus 25–28-ig, a Nógrád megyei Csobánkapusztán.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!