Kevesen utaznak – derült ki a Travel Channel kutatásából. Ennek elsősorban anyagi okai vannak, a megkérdezettek kétharmada úgy nyilatkozott, egyszerűen nem engedheti meg magának az utazást, de a túlterheltség is szerepet játszik a jelenségben.

A válaszolók 36-36 százaléka választ 50-100 ezer, illetve 100-200 ezer forint közötti utazást, ennél többet csak kevesen, jellemzően az 50 felettiek egy szűk rétege költ. A legtöbben nem is mennek messzire, közel 60 százalék belföldön marad, sokan a szomszédos országokba látogatnak, a távolabbi úti célok nagyon ritkák. Meglepő módon túrázni, kirándulni vagy várost nézni többen mennek, mint síelni vagy más téli sportokat űzni, ezután következnek a különböző wellnessprogramok.

A fedett fürdők azonban biztosan megtelnek majd az ünnepi időszakban Magyar Fürdőszövetség előrejelzése szerint. Ez pedig akár 1 százalékponttal is hozzájárulhat az éves teljesítmény emelkedéséhez.

A hazai fürdők forgalmához a külföldi vendégek is hozzájárulnak. A nyugati országrész elsősorban az osztrákok, csehek és szlovákok kedvelt célpontja, míg az alföldi és az észak-magyarországi régióban az ide is szívesen utazó északi szomszédok mellett román és szerb vendégek érkeznek fürdőzni.

Címkék: turizmus-utazás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!