Ellehetetlenített eredményváró. Váratlanul építési területté nyilvánította a VII. kerületi önkormányzat az Együtt-PM április 6-i eredményvárójának helyszínét, és kordonokkal, konténerekkel rekesztette el a Madách tér azon felének túlnyomó részét, ahová a rendezvényt már hetekkel ezelőtt bejelentették.

Az Együtt-PM a választási trükközések újabb epizódjának tekinti a lépést és a kordonok elbontatását követelik.


Mivel a rendőrség úgy tájékoztatta a pártot, hogy ez az önkormányzat hatásköre, az Együtt-PM tegnap délután hivatali visszaélés miatt feljelentést tett az ügyben.
(SZ. K.)

Frissítés:
Várady Zsolt,  ismert webfejlesztő, aki például az iwiwet készítette, a Madách téren, az Együtt-PM választási eredményvárója előtt felhúzott kordon hírére mindenféle egyeztetés nélkül a helyszínre sietett és elkezdte bontani. A NOL tudósítása szerint a kordonbontást nem akadályozták meg, mindössze egy rendőr figyelte és vette fel kamerával az akciót.

Reggel hét óra körül megérkezett Bajnai Gordon és Juhász Péter is, akik tucatnyi aktivista segítségével szintén nekiálltak a bontásnak, gyorsan el is tüntették a kerítést.

A bontás után Bajnai elmondta: tisztességtelennek és pitiánernek tartják az önkormányzat és a megbízásából dolgozó vállalkozó akcióját. Az esti rendezvényt pedig az eredetileg tervezett helyszínen, a Madách téri Központ kávézóban és az előtte felállított sátorban tartják. A sátor állításának is nekiláttak.

 

Címkék: Választás 2014

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!