Pókerklubra csapott le pénteken este a rendőrség Budapesten. A Lurdy Házban rendőrök, vámosok, tűzoltók, fogyasztóvédők együtt razziáztak: csaknem 40 asztalnál észleltek készpénzes, illetve versenyrendszerű játékot. Lefoglaltak több bevásárlókocsinyi zsetont, valamint az összes pókerasztalt. Több személyt tanúként vagy gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség.

Korábban már ellenőrizték ezt a pókerklubot, akkor mintegy 10 millió forintos büntetést szabtak ki rájuk engedély nélküli szerencsejáték szervezéséért. Akkor egy nap múlva a klub ismét kinyitott. A hírek szerint rendőrök is játszottak itt rendszeresen. A klubnak több ezer tagja van, akik pénzben játszanak, a tornákra pénzért regisztrálnak – mindez ellenkezik a pókertörvénnyel.

Ha nem látsz pancsert magad körül, azonnal állj fel, mert te vagy az – szokta mondani Amarillo Slim, négyszeres pókervilágbajnok. A közvélekedés és a jogszabályok azonban nem profikat és pancsereket, hanem szerencsés és balszerencsés játékosokat tartanak számon – merthogy a póker szerencsejáték. Ezt igyekszik cáfolni az ismert közgazdász, Steven Levitt nemrégiben publikált tanulmányában. Kiinduló hipotézise szerint, ha a póker szerencsejáték, akkor amatőrnek és profinak ugyanakkora esélye van nyerni. De a közgazdász kiszámolta: a Világkupa-versenyeken – ahol bárki indulhat – az amatőrök átlagosan indulótőkéjük 15 százalékát vesztették el, a profik 30 százalékkal gyarapították azt. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!