Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét. Az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt állt, időközben elhunyt szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását – derítette ki az Index.


Pharaonnal együtt összesen kilenc külföldi adott be magyar állampolgársági kérelmet, köztük vendéglátója, Zaid Naffa is.

Mindegyikük ugyanazt a budapesti címet adta meg a kérelmében: a jordániai tiszteletbeli konzulátusként is működő Béla király út 2. B/C-t. Ez tehát azt jelenti, hogy Naffán keresztül csoportosan igényeltek külföldiek magyar állampolgárságot.

A Terrorelhárítási Központ mindenkit átvilágított, egyiküknél pedig kockázatokat tárt fel: Zaid Naffánál.

Naffa több mint harminc éve üzleti-politikai tevékenységet folytat Magyarországon, és 2003-ban lett Jordánia tiszteletbeli konzulja. A szocialista politikai elittel is jó kapcsolatokat ápolt, de 2010 után, a keleti nyitásnak köszönhetően Orbán szinte a keblére ölelte. Tavaly Naffát lefotózták, amint Orbán vejével, Tiborcz Istvánnal és a körözött Ghaith Pharaon jordániai ügyvédjével kávézik.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!