Nem egész egy hónappal azután, hogy Nyerges Zsolt (képünkön) megvásárolta Simicska Lajos minden üzleti érdekeltségét, közte a médiaportfóliót a Hír Tv-vel, a héten megtörtént a konkrét területfoglalás és a politikai irányváltás is.

 

Ezzel a megmaradt maroknyi nem kormánypárti médium közül esett el az egyik legjelentősebb, a Hír Tv.

Több, kormányzati befolyást nem vállaló szerkesztőt-műsorvezetőt azonnal kirúgott a Nyergessel érkező új menedzsment. Kálmán Olga Egyenesen című műsora lekerült a képernyőről, aznap este Orbán Viktor tusnádi beszédét ismételte a televízió. A nézettség esett.

Az új vezetés rögtön megszüntette a Szabadfogást, a csatorna elmúlt három évének egyik legsikeresebb műsorát. A produkció átment szamizdatba, amit több mint 90 ezren néztek az interneten. Wahorn András, az egyik ötletgazda azt nyilatkozta a 444- nek: „Az a fontos, hogy jó műsor menjen tovább, ami erős, és valamit tesz ezek ellen a mocsok gazemberek ellen. Nem a jobb- vagy a baloldal a problémám, hanem az a mérhetetlen és sötét gonosz hazugság, amiben tartják az országot, és ezzel borzasztó szellemi károkat okoznak.”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!