Több lakásba is életveszélyesen van bekötve a gázvezeték, így a közvetlen vagyon- és életveszély miatt a tatai lakóparkban a szolgáltatást felfüggesztették – ez a legújabb fejleménye Lagzi Lajcsi „közműlopásos” történetének.

 
Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

Az ügyészség nagyjából 200 milliós nagyságrendű közüzemi csalással vádolja a zenészt, aki feleségével együtt egy hete előzetes letartóztatásban került (feleségét pénteken délután kiengedték az előzetesből, ő szabadlábon védekezhet - részletek itt), s gyermekeikről alig kaphat hírt.

Ugyanakkor mindez csak csepp a tengerben, sokkal nagyobb károkat okoznak a „profik”. Az „energiatakarékos”, „költségkímélő” megoldásokat kínáló, akár a világhálón is elérhető módszerek száma szinte végtelen. A mérőket csak a kispályások manipulálják, a neten több olyan „komoly cég” hirdet, amelyik gyárat vagy lakóparkot épít „alternatív közművel”. Sőt a nagymenők azt is tudják, mikor jönnek az ellenőrök. A Magyar Narancs szerint a közműcégek „feketelistáján” népszerű pékség, divatos étterem, komoly autófényező és még futballpálya is szerepel.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!