Terrorveszélyre hivatkozva korlátozhatják a hatóságok az október 23-i központi ünnepségek idejére tervezett ellenzéki fellépést a Kossuth téren, mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Mivel garantálni kell a megfelelő biztonsági környezetet, ezért kiemelten figyelik majd a Parlament környékét, ugyanis a Kossuth téren a miniszterelnök fog beszélni 15 órakor, ami ellen az Együtt „füttykoncertet” hirdetett.

Országszerte egész hétvégén várhatóak lezárások, terelések az október 23-i megemlékezések miatt. Szakaszosan és időszakosan lezárják a fővárosban a Bem teret és környékét, illetve a pesti alsó és a budai Műegyetem rakpartot is.

A forgalomkorlátozás és a megállási tilalom leginkább az I., a II., az V., a VI. és XI. kerületeket érinti. Az ellenzéki pártok vasárnap délutáni tüntetése miatt a Blaha Lujza tér környékén lesz fennakadás. A BKK járművei sem a megszokott menetrend és útvonal szerint közlekednek. Az LMP a fővárosi Mansfeld Péter-emlékműnél, a Jobbik pedig a Corvin közben ünnepel. A kormány több mint 13,5 milliárdot különített el a különböző ’56-os programokra, 23 romkocsma összesen több mint 60 millió forintot nyert el ünnepi programokra.

A 60. évfordulóra Pécsett például múzeumi sétákkal emlékeznek, Miskolc belvárosában több helyszínen is a színház művészei és 60 középiskolás eleveníti fel a forradalmat.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!