„Új ellenállást” hirdet az LMP. A párt szerint az őszi ülésszakkal lezárult egy korszak: már nem lehet demokráciáról beszélni. Az LMP az új ellenállás jegyében demonstrál a Parlament előtt december 23-án, olyan fordulópontnak tartják ugyanis ezt a napot, amely egy sor „botrányos törvény” megszavazásával egy diktatúra körvonalait rajzolja meg.

A választójogi és a felsőoktatási törvény, az adótörvények módosításának kétharmadossá tétele, a jegybank függetlenségének megszüntetése, valamint a házszabály tervezett módosítása beverik az utolsó szögeket is a demokrácia koporsójába – véli az LMP.

A demokrácia lényege, hogy mindig van alternatíva, és amikor a házszabályt módosítják, az azt mutatja, hogy a Fidesz nem szeretné, ha az alternatíva megfogalmazódna – mondta Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes. Mivel szerintük nincs már értelme a parlamentáris politizálásnak, harcmodort váltanak, és az utcán tiltakoznak a jogállam és a demokrácia lebontása ellen. A parlamenti szavazásokon továbbra is részt vesznek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!