Hatvan magyar állampolgár szerepel az Interpol friss körözési listáján.

A 13 nő és 47 férfi által elkövetett bűncselekmények nagyon változatosak, gyilkossági kísérlet, csalás, adócsalás, garázdaság, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, lopás, rablás, emberrablás, fegyveres rablás és biztosítási csalás is szerepel a rovásukon. Két 21 éves férfi a legfiatalabb, közülük az egyik követte el a legsúlyosabb bűncselekményt: kétrendbeli gyilkossági kísérletért körözik. A legidősebb egy 64 éves nő, akit csalás miatt vonnának felelősségre.

A listán szerepel a Kun-Mediátor Marcsika néven elhíresült Dobrai Sándorné is, aki Karcagon több mint másfél évtizeden keresztül építgetett egy piramisjátékot, ami tavaly dőlt be. A nő összesen 10 milliárd forintot szedhetett be, tavaly elmenekült az országból 794 károsult embert és 5 céget hagyva maga után.

Az alvilág bankárosa Kisbandi, azaz Lakatos András is szerepel a listán, pedig ő Brazíliában börtönben ül hamis útlevél használata miatt. Őt az Interpol azért szeretné elfogni, mert társaival arra vett rá kamionosokat, hogy korábbi foglalkoztató cégük nevében szállítmányokat vegyenek fel, de a műszaki cikkek soha nem érkeztek meg a célállomásra. A lista érdekessége, hogy a csalásokat főleg nők követik el, míg az erőszakos bűncselekmények inkább a férfiakra jellemzőek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!