Egyre élesebb szócsata bontakozik ki Orbán Viktor és Soros György között. A miniszterelnök a szokásos pénteki interjújában, a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, a múlt héten úgy fogalmazott, „a Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba”. Mondta mindezt azok után, hogy újabb három videoüzenet került fel az internetre, amelyeken Soros György többek közt a jelenlegi magyarországi helyzetről fejti ki véleményét.

 
Soros György

A felvételeken a magyar származású milliárdos arról is beszél, hosszú ideig kapcsolatban volt Orbánnal, de a viszonyuk megromlott, mert ő (mármint Orbán) megromlott. Soros szerint Orbánék a demokráciát egy demokrataellenes rendszerré alakították, amelyben a vezető pozíciókat arra használják, hogy hatalmon tartsák magukat és meggazdagodjanak. A videointerjúban az alapítványaira és a támogatottjaira utalva úgy fogalmaz, „ki akarnak minket irtani” Magyarországról, majd hozzáteszi: szerinte a mostani rendszerben jobban elnyomják az embereket, mint az orosz megszállás alatt. Mint mondja, a Magyarországon 1984-ben indult alapítványai még az akkori kommunistákkal is jobban együtt tudtak működni, mint Orbánnal.

Orbán Viktor eközben – a már említett interjúban – bugyuta vitának nevezte a Soros-terv létezését firtató kérdéseket, mert, mint mondta, „maga Soros is tervként mutatta be elképzeléseit”, ráadásul „ha nem befolyásolni akarja Brüsszelt, akkor minek ment oda?”
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!