A kulcsi családirtás és a soproni kettős gyilkosság után egy héten belül itt a harmadik véres történet: három holttestet találtak szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Ba­­la­­ton­aka­­rattyán, egy családi házban. Egy 91 éves asszony és két 60 körüli hozzátartozója lett gyilkosság áldozata.

A rendőrség az egyik áldozat 50 év körüli férfi ismerősét, Kázmér Andrást gyanúsítja a gyilkossággal. Országos körözést adtak ki a gyanúsított HRZ-821-es rendszámú Nissan Primera márkájú autójára is. A bűntény még húsvéthétfőn történt, késsel végeztek az áldozatokkal. A holttesteket az áldozatok egyik családtagja találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket. 

A rendőrök a ház több helyiségét feldúlva találták. Az Országos Mentő­szolgálat sajtóügyeletese mindössze annyit mondott: három holttestet találtak a helyszínen, csak a halál tényét tudták megerősíteni.

Az idős asszony egy baleset utáni rehabilitáció keretében lakott az Árpád utcai üdülőövezeti házban, és naponta gyógytornász járt ki hozzá. Több szomszéd is úgy nyilatkozott, feltűnt nekik, hogy a házban lakókat már két hete nem látták, sem az utcában, sem az udvaron. Egy fiatal férfi, aki naponta az utcában tart futóedzést, a rendőröknek azt mondta: a legutóbb március 28-án látott a ház előtt egy számára idegen, nem a házban lakó férfit, akiről feljegyzést is készített. Más szomszéd arról beszélt, hogy az utóbbi két hétben nem látták azt az asszonyt, aki naponta kijárt tornáztatni a balesetben megsérült idős nőt, és azt a férfit sem, aki többször feltűnt a hétvégi ház környékén.

A tetthely környékén lakók arról számoltak be lapunknak, hogy rendőrség sok járművével és emberével szombaton szinte megszállta a környéket. Úgy vélték, nem véletlen, hogy hosszú ideig nem figyeltek fel rá, hogy nincs házban semmi mozgás, az ott lakókat ugyanis igazán csendes embereknek ismerték, szerintük „szinte észrevétlenek” voltak.

(MTI / V. G. P.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!