Tavaly százezernél is több vendéget fogadott a budapesti Mikulásgyár az Ötvenhatosok terén. Idén legalább ekkora érdeklődésre számít az akció.

 
 
 

A MikulásGyár idei támogatói, partnerei között sok debütáló cég van, ami nagyon jó jel: egyre többen szeretnék a jó ügyet támogatni.

Zsolnai Endrétől, a Mikulásgyár főszervezőjétől megtudtuk: 11. alkalommal szervezik meg Európa legnagyobb karitatív akcióját, a Mikulásgyárat, amely a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta bevonásával évente több tízezer embernek juttat el ajándékot.

Ma már a világ minden tájáról fogadják Budapesten az adományokat. Egyre több külföldi önkéntes is dolgozik a Mikulásgyárban. A nemzetközi méretű megmozdulástól idén azt várják a karitatív akció szervezői, hogy decemberben minden eddiginél több egyéni adományozót tudnak megszólítani és aktivizálni.

A Mikulásgyár 3 évnyi szünet után ismét több vidéki városban lesz jelen saját gyűjtőpontjával. Budapesten a Lurdy Házban, vidéken a Kanizsa, a Kaposvár, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plazában gyűjt majd adományokat. Új partnerként megjelenik a Reál Élelmiszer üzlethálózat is, kijelölt üzleteiben gyűjtenek a MikulásGyár részére, így segítve még több adakozó és adomány elérését.

A karitatív akciók iránt fogékony vállalkozóknak köszönhetően idén Miskolcon is megjelenik a Mikulásgyár. Először 9-én Budapesten, majd 16-án Miskolcon lát vendégül több száz gyermeket a Mento Kft. A Miskolci Jegesmedvékkel közösen programokat szerveznek a gyermekeknek, amivel a mozgás fontosságára, a sportok szeretetére is fel szeretnék hívni a figyelmet.

A világ számos országában jelen lévő Lavylites idén első alkalommal áll a Mikulásgyár mellé főtámogatóként. „A Mikulásgyárat méltánylandóan okos és jó kezdeményezésnek tartjuk. Tanítanak bennünket is. Sokszor halljuk, mondjuk magunk is, mantrázzuk, hogy „adni jó”, és persze jó is, jól adni pedig nehéz, és bonyolult önismereti csata egyben” – nyilatkozta a cég döntésének hátteréről Jakabovics Tibor, a Lavylites alapítója. „Ha adni kell, akkor szükség van. Híja valaminek, valakinek. Erős a hitem, hogy lehetséges a nyomorúságon enyhíteni. Teszünk azért, hogy a szükségben élő gyermekek világa legalább egy kicsit élhetőbb legyen. Tettünk, teszünk, és tenni fogunk, fáradhatatlanul. Együtt jók vagyunk” – tette hozzá Jakabovics Tibor.

A Lavylites alapítójának célja, hogy létrehozzon egy olyan nemzetközi alapot, mely ernyőszervezetként a Mikulásgyárhoz hasonló, a rászorulók támogatására alakított csoportosulásokat hosszú távú támogatásban részesíti.

A Mikulásgyár elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító-, tisztálkodási szereket, játékokat, édességeket vár adományként. Mindig hangsúlyozzák, hogy a rászorulóknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük. Tehát, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több tésztát, konzervet, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb. A Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kéri az adományozókat, hogy olyan minőségű adományokat hozzanak, amilyet maguk is szívesen fogadnának. Az ajándékokat, adományokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár csomagban, akár zacskóban is elvihetik a gyűjtőpontokra.

VHO

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!