Minden gyerek pillangója. Közösen játszhatnak fogyatékkal élő gyerekek egészséges társaikkal egy magyar anyukák ötlete alapján fejlesztett speciális játszótéri libikókán az újpesti Semsey Aladár park játszóterén.

 
Pillangó Újpesten

A „Pillangó” fantázianevű négylábú libikókán két fogyatékkal élő gyerek hason fekve és két egészséges ülő gyerek játszhat közösen. Az egyedülálló, integrált játszótéri játék újpesti telepítése a MagikMe, a GE Fényforrás üzletág és Újpest önkormányzatának összefogásával valósult meg.

„Minden huszadik családban találunk egy fogyatékkal élő gyermeket. A most telepített integrált játszótéri játékkal a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek, illetve családjaik megismerhetik az együttjátszás, valamint az együttműködés örömét, amit később az élet különböző területeire is kiterjeszthetnek” – fejtette ki Harsányi Eszter, a MagikMe ügyvezetője. „Hiszek a Pillangóhatásban. Hiszek abban, hogy egy hely, egy játék, egy közös kezdeményezés nem csak a közvetlen környezetet, de a világot is jobbá teheti” – mondta Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere az átadáskor.

Az UNICEF hivatalos partnereként működő, az eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztését célzó Kincs-Ő Közhasznú Alapítvány a GE Fényforrás üzletágával együttműködésben indult a GE Volunteers Grant pályázatán, hogy minél több gyermek számára elérhetővé tegye a speciális játékokat. A pályázaton elnyert több mint 3,5 millió forint segítségével minden egyes városban telepítenek játszótéri játékot, ahol a GE Fényforrás üzletág telephelyei megtalálhatók.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!