„Mindig Európa-párti politikus voltam. A magyar jobboldalon nagyjából egyedül maradtam ezzel” – állítja Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, a Fidesz egykori vezető arca, aki a Mandinernek adott interjút.

 
Navracsics Tibor

A politikus ironizálva válaszolt, amikor az újságíró megpendítette; netán csendben készül vissza a magyar belpolitikába?

„A puccsra. Hogyne. Toborzom épp a szabadcsapatokat. Nem tudok mit kezdeni ezzel a hozzáállással. Tehát nem magamat szoktam építeni, ezért lehet a lebegés érzete” – reagált a felvetésre. Majd kritizálta a magyar attitűdöt:

„Igaz, Magyarországon nem szokás értékelni, ha valaki nem izomból csap oda. Az itthon olyan puha dolog. A bizottság módszerei bizony puhák.”

A Nézőpont Intézetről így vélekedett:
„A Nézőpontot a Fidesznek találtam ki. Őszintén meg is döbbentem, amikor azt mondták, azért kell létrehozni egy másik intézetet, hogy legyen Orbán Viktornak is, ne csak nekem. Akkor is megrökönyödtem, amikor hirtelen nem kaptam meg a Nézőpont vizsgálatait, mondván, nem nekem valók, mert azokkal biztosan meg akarnám puccsolni a miniszterelnököt.”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!