A rendőrök megtalálták a fővárosban azt az autót, amellyel a gyanú szerint a szerdai pénzszállítórablás elkövetői elmenekültek – értesült az MTI. A IX. kerületben, az Üllői út és a Csárdás köz sarkán, nem messze a repülőtérre vezető úttól, a tízemeletes panelházak tövében áll a fehér Volkswagen Passat kombi. A rendőrök körbekerítették az autót. A helyszínelés lapzártánkkor még tartott.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője nem árulta el, hogyan bukkantak a rendőrök a kocsira. Emlékezetes: a térfigyelő kamerák tanúsága szerint, miközben szerdán délután társa a II. kerületi Medve utcai bankfiókba ment a pénzért, a 37 éves Lőrincz Róbert a munkavégzéséhez használt, általa vezetett pénzszállító autóval az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte. A férfi egy 1992-es évjáratú, fehér színű Passattal távozott a helyszínről; egyes hírek szerint az autóban két másik férfi várta. Sajtó­hí­rek szerint az elkövető minden idők legnagyobb magyarországi zsákmányával, több mint egymilliárd forinttal lépett meg. Az eddigi legnagyobb összeg 600 millió forint volt.

A rendőrség mellett az alvilág is gőzerővel keresi Lőrinczet. A rekordösszegű lopást végrehajtó férfiról sokan úgy tartják, már nem is él, hi­szen a körözési fotó alapján sokak számára, többek közt az alvilág számára is abszolút célponttá vált.

A Blikk szerint a monorierdei kocsma gyakori vendégeként és a nyerőgépek szenvedélyes híveként ismerik a helyiek Lőrincz Róbertet, a Brink’s nevű cég biztonsági őrét. A rabló ott élt partnerével, és annak kisfiával. Barátnőjét kedvelik a helyiek, ám Lőrincztől, illetve annak házőrző kutyájától szinte mindenki tartott a településen. Élettársát a nyomozók már a rablás estéjén kihallgatták, de vallomása szerint semmit nem tudott párja tervéről.

A szakértők szerint Lőrincz Róbert és társai nem juthatnak messzire az évszázad zsákmányával. Ráadásul mivel a három elkövető körül egyedül Lőrincz fényképét tette közzé a rendőrség, az is megeshet, hogy társai, a lebukástól védve magukat megszabadultak a férfitól. 

A rendőrség egyelőre csak a pénzszállító autót, illetve Lőrinczet keresi, miközben a szemtanúi vallomásokon kívül az is valószínűsíti a tettestársak létezését, hogy egy ilyen típusú, zsiliprendszerrel ellátott páncélkocsit fizikai képtelenség egyedül kipakolni, ráadásul a sofőr sosem tudja, mennyi pénzt szállít, vagyis valakitől fülest kaphatott. Lőrinczre pénteken a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki, a nemzetközi elfogatóparancs elbírálása azonban még „folyamatban van”.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!