Pokorny Lia, színésznő, a 10 éves Misi édesanyja beszélgetett a gyermeknevelésről munkatársunkkal.

 
Pokorny Lia - Fotó: Németh András Péter

– Együtt aludt annak idején a kisfiával?

– Persze, mert rájöttem, hogy mindketten úgy tudunk a legjobban aludni, ha ezt együtt tesszük. Két és fél éves koráig szoptattam a fiamat, azért is alakult így, később már egyre ritkábbak lettek a közös alvások, de mindkét oldalról volt még egy darabig igény az „összebújásra”.

– Mivel tudja felhúzni a kiskamasz?

– Elég toleráns vagyok, nehéz kihozni a sodromból, de néha azért sikerül neki. Ha nem partner olyasmiben, ami igazából neki fontos – például a tanulásban, mikor ő kér meg, hogy vegyem át vele a törileckét, és én már kívülről fújom az anyagot, ő meg húzogatja a vállát.

– Mi a legfontosabb dolog, amit Misitől tanult?

– A legnagyobb rácsodálkozásom, hogy itt egy ember, akit szőröstül-bőröstül, minden jó és rossz tulajdonságával együtt és tulajdonságáért szeretek. Ezáltal a tapasztalat által a mások és a magam hibáit is sokkal inkább elfogadom. Ehhez, az önelfogadáshoz, önismerethez segít még hozzá az, ami a beszélgetéseinkből kirajzolódik, hogy Misi mennyire tisztában van magával, a félelmeivel, a gyengeségeivel. Ha ez ilyen jól megy egy 11 éves kisfiúnak, mi felnőttek is képesek lehetünk rá.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!