Rogán Antalnak személyesen tízmillió forintnyi eurót adott át Portik Tamás. Legalábbis a maffia-bűncselekménnyel vádolt Portik ezt vallotta annak a személyiségjogi pernek a tárgyalásán, ami Juhász Péter és a volt V. kerületi polgármester között zajlik.

Az eljárás indoka: Rogán szerint az Együtt politikusa valótlanságot állít, amikor azzal vádolja, áron alul segített ingatlanokat értékesíteni csókosoknak. Juhász szerint az egyik ilyen kedvezményes helyiséget Portik élettársa kapta. Portik arról mesélt, hogy egy házibuliban ismerkedett meg Rogánnal, illetve arról, az élettársa azt mondta neki: „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”. Továbbá Portik egy olyan élettársi kiszólásra is emlékezett, miszerint „nagyon drága a Tóni”.

Mindenesetre az ügyintézési díjat ő adta át – vallomása szerint vélhetően a Fidesz-irodában, székpakolás közben. Bár az eredeti tervek szerint a tárgyaláson Rogánt és Portikot szembesítették volna egymással, előbbi nem ment el a bíróságra. Ügyvédje szerint azért, mert a bíró nem akarta meghallgatni a tanúit.

Hazugságáradat – így reagált a foci Eb helyszínén tartózkodó Rogán Antal Portik Tamás állításaira.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!