A szombati tárgyaláson sem tudott megállapodni a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Központi Üzemi Tanáccsal, így nem kizárt, hogy sztrájk lesz a köztévében.

A héten a sztrájkbizottság tárgyal a munkáltatóval az elégséges szolgáltatásokról, bár ahogy Lázár András, az Egyesült Médiaszakszervezet vezetője lapunknak elmondta: szerintük nem is kellene elégséges szolgáltatást biztosítaniuk, ugyanis az MTVA nem közszolgáltató intézmény, csak a zrt.-k azok. „Bírósághoz fogunk fordulni amennyiben az MTVA nem fejezi be az elbocsátásokról szóló előzetes papírok kiosztását” – szögezte le Lázár.

Csütörtökön száz munkatársának mondott fel előzetes értesítés formájában az MTVA. Ezzel összefüggésben lemondott kulturális főszerkesztői posztjáról Rockenbauer Zoltán. Helyére Siklósi Beatrix érkezhet. A jelenlegi információk szerint január végéig 214 munkatársát tervezi meneszteni az közmédia. A tévések közül csütörtökön leginkább a kulturális műsorok és a Híradó készítőire „csaptak le”. Megváltak – többek között – Alföldi Zoltán híradóstól, a DTK Show és a Megoldások Magazinja című műsor stábjának nagy részétől. A közrádióból elbocsátották például Auth Magdát, Sándor Erzsébetet, M. Dénes Tamást, Király István Dánielt, Horváth Juditot, Várkonyi Bencét. Úgy tudjuk, a felmondásukat most kézhez kapók közül többen is a bírósághoz fordulnak. Az eddigi két nagy leépítés során spórolásra hivatkozva 900 embert küldtek el, miközben több Hír Tv-s és Echo Tv-s újságírót vettek fel.

Többek szerint „ostromállapot” uralkodik a köztévében. A hangulatot jól jellemzi az egyik folyosói pletyka, amely szerint miután a büfében kapható sütemény utolsó darabját megvette egy gyártásvezető, az egyik főnök haragja odáig terjedt, hogy kikérte az ipari kamera felvételeit, hogy megnézze, ki vásárolta el előle az édességet.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!