A háziorvos nem segített fiukon, ezért kérték természetgyógyász segítségét a másfél évesen, 4,5 kilósan elhunyt Benjámin szülei. Ügyvédjük szerint ők mindent megtettek egy szem fiukért, akinek mind kiderült, súlyos veleszületett rendellenessége volt. Az rejtély, hogy ezt miért nem vette észre senki.

Természetgyógyász kezelte azt az agárdi kisfiút, aki csaknem 3 hónapja halt meg csontsoványan – ezt állítják a gyerek szülei. Rebeka és Balázs azért fordult a budapesti férfihez, mert a másfél éves gyermek súlya nem gyarapodott. Ő azt mondta: Benjámin bélflórája borult fel, ez okozza az étvágytalanságát – a háziorvos mellett azért fogadták fel az alternatív gyógyítót, hogy hetente egyszer kezelje a kisfiút.

„Hat hónapos korában kezdődtek a gondok, hányt, verejtékezett, de hiába hordták hozzá a gyerekorvost, nem javult az állapota. Sosem volt több 6-6,5 kilónál, onnan ment le a súlya 4,5 kilóra. A nagypapát is ez a természetgyógyász kezelte, sikeresen, így nagy volt a szülők bizalma – nyilatkozta lapunknak a házaspár ügyvédje.

Varga András ügyvéd szerint Benjámin 8-10 hónapos volt, amikor elkezdett foglalkozni vele, és bár eleinte megszűntek a panaszok, a kisfiú nem hízott. „Benjámin volt a család egyetlen, nagyon várt gyermeke, az egy szem unoka, és mindent meg akartak adni neki. A szülők kétségbeesetten keresték a segítséget. De sem a háziorvos, sem a természetgyógyász nem mondta, hogy kisfiuk belső és külső vízfejűségben szenvedne. Pedig az elsődleges orvos szakértői vélemény ezt egyértelműen megállapította” – mondta az ügyvéd, aki szerint szó sincs arról, hogy a szülők orvosellenesek lennének, ahogy az a sok butaság sem igaz, amiket a sajtóban olvasni lehet. „Folyamatosan kérdezték a természetgyógyászt, mutassák-e meg orvosnak, vagy vigyék kórházba Benjámint, de ő azt mondta: majd szól, ha eljön az ideje. A heti egyszeri látogatáson a kisfiút levetkőztették, a természetgyógyász a kezével a jegyzőkönyvben leírtak szerint a teste érintése nélkül hókusz-pókuszolt, illetve homeopátiás szereket adott neki” – mondta Varga András, aki hangsúlyozta: a jelenleg házi őrizetben lévő szülők bármit megtettek volna fiukért, lelkileg és fizikailag is rettenetesen megviselik őket a történtek.

Telefonon elértük a természetgyógyászt, aki honlapja tanúsága szerint a természettudományok doktora, parapszichológus és bioenergetikus, az ügyvédje tanácsára a nyomozás ideje alatt nem akart nyilatkozni. Az adatlapján olvasható figyelmeztetését azonban lapunknak is megerősítette: egyik természetgyógyászati kiegészítő gyógymód sem írhatja felül és nem helyettesítheti soha a szükséges orvos-gyógyászati gyógykezelést, terápiás és diagnosztikai folyamatot. A férfi 16 éve praktizál, bioenergetikai állapotfelmérés és harmonizálás alapján segít a hozzá fordulóknak, a Candida-gomba által okozott közvetlen, vagy közvetett energetikai eltéréseit regenerálja, foglalkozik a fizikai- lelki közérzet javításával, hatékonyan kezelést ígér a reflux, a szív és keringési rendszer, valamint az emésztőrendszer betegségei által okozott energetikai tünetekre.

A vízfejűség, vagyis a koponyát nyomó agyvíz felgyülemlése legtöbbször veleszületett rendellenesség. A gyermekgyógyászok szerint, ha valóban rendszeresen látta Benjámint orvos, biztosan kiszűrte volna a betegséget. Ha a fej körfogata nem normális értékű, azonnal kivizsgálásra kell küldeni a gyermeket.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!