Az ellehetetlenítés szélére került könyvkiadókért szervezett tüntetést péntek délutánra a Nyugati téri Alexandra Áruház elé a G-Adam Könyv- és Lapkiadó Kft. tulajdonosa, Galambos Ádám.

Az esemény előtt lapunknak azt mondta, mindenkitől függetlenek, de minden hazai kiadót meghívtak a tüntetésre, még Matyi Dezsőt is, az Alexandra tulajdonosát. A cég bedőlt, 3 milliárd forinttal tartozik a könyvkiadóknak, ami miatt már az állami beavatkozás is felmerült.

„Nekünk is sokkal lóg az Alexandra, hiába vártuk a pénzünket, még a kapcsolattartó is eltűnt, így aztán különböző akciókba kezdtünk, hiszen új lendületre van szükség” – mondja Galambos Ádám. Először a Facebookon szervezkedtek, majd miután egyre több megerősítést kaptak, úgy döntöttek, utcára hívják a kiadókat és a szimpatizánsokat, sokan jelezték is, hogy elmennek a rendezvényre. „Nincsenek hiú reményeink, ettől nem fogjuk megkapni a pénzünket, de muszáj a kiadóknak összefogniuk, együtt jobbak az esélyeink” – így a szervező.

A tüntetés szervezőinek követelései: Matyi Dezső 5 napon belül üljön le a kiadókkal tárgyalni a teljes tartozás kifizetéséről és annak ütemezéséről. Február 28-ig fizesse ki a kiadóknak a teljes decemberi bevételt. A kiadók képviselői vehessenek részt a Könyvbazár Kft. minden, az Alexandra- üzletek eladásáról, illetve az Alexandra adósságainak rendezéséről szóló tárgyalásokon.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!