Május elsejére nem csak majálist, de tüntetést és nagygyűlést is szerveznek a szakszervezetek. „Az ünnep a miénk!” – egyebek mellett ezzel a felhívással kezdtek országos mozgósításba a megfélemlítés ellen, a munkahelyek, a nyugdíjak és a megélhetés biztonságáért, valamint a demokratikus értékek megőrzéséért hívják egységbe a dolgozókat és családtagjaikat a szervezők.

A szakszervezetek mellett kiáll a rendezvényen a Magyar Szolidaritás Mozgalom is, az esemény főszervezője pedig a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége lesz. Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke bejelentette, hogy a mintegy 40 ezer tagot számláló szervezet a május elsejei megmozdulás egyik szervezője lesz. Az érdekképviselet arra törekszik, hogy az emlékezetes áprilisi nemzetközi szakszervezeti tömegmegmozduláshoz hasonló méretű demonstrációt szervezzenek, ezért minden régiót mozgósítanak. Így jó esély van rá, hogy régóta nem látott tömeg gyűlik össze az eseményre.

A nagygyűlést a tiltakozó felvonulás után, a városligeti Napozóréten tartják, később pedig hagyományos majális is várja az érdeklődőket. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!