Kettős tétje van a május 25-i európai parlamenti (EP) választásnak: a magyar érdekek brüsszeli képviselete mellett a választók azt is eldönthetik, ki vezetheti a következő időszakban az ellenzéki összefogást – mondta tegnap Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője és EP-választási listavezetője a pártszövetség programbemutatóján.

  <h1>Már nem elég a legkisebb rossznak lenni - Fotó: Soós Lajos, MTI</h1>-
-">  <h1>-" title="

"Magyar vagyok, és európai. És Te?" Az Együtt-PM EP-választási jelszava

-" src="/files/public/temp/njkBSkmO_1_510x350.png" />

Már nem elég a legkisebb rossznak lenni - Fotó: Soós Lajos, MTI

- – Kép 1/2

„Nem elég csapatban utálni az Orbán-rezsimet”, hanem az ellenzéknek garanciát is kell adnia arra, hogy képes jobban kormányozni az elmúlt négy évben és az azt megelőző nyolc évben tapasztaltnál – fogalmazott Bajnai, aki szerint jelenleg újratervezés folyik, az áprilisi országgyűlési választás ugyanis megmutatta, hogy az ellenzéki összefogás nem értette, mit akar az ország, nem tudott elszámolni a múlttal és hiteles üzenetet mondani a jövőről.

A választók azt üzenték, nem kérnek az „átcímkézett politikai termékekből”, a rossz kompromisszumokból, a kisebbik rossz helyett pedig valódi megújulást akarnak. Hangsúlyozta: új politika, új csapat és új szervezet kell. Bajnai szerint az EP-választáson minden pártnak színt kell vallania: keletre vagy nyugatra tart? Épp ezért hívták a napokban vitára a listát állító szervezeteket, köztük a Jobbikot is. Megerősítette pártja korábbi álláspontját, miszerint kudarcosnak tartják a Jobbik eddigi kezelését, és úgy gondolják, vitában kell „leleplezni a párt veszélyességét”.

Tegnap egyébként a Magyar Szolidaritás Mozgalom közgyűlése hozzájárult ahhoz, hogy a nyár eleji újabb ülésükig meghosszabbítsák tavaly kötött stratégiai együttműködési megállapodásukat az Együtt – A Korszakváltók Pártjával.
 

Nyolc párt állíthat listát a májusi európai parlamenti választáson:
1. MSZP,
2. SMS,
3. Fidesz–KDNP
4. A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt
5. Jobbik,
6. LMP,
7. Együtt-PM,
8. DK

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!