Ma dönt a Pécsi Városi Bíróság annak az orvvadásznak az előzetes letartóztatásáról, aki a gyanú szerint megölt egy vadászt, társát pedig súlyosan megsebesítette pénteken a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között – közölte a Hajdú István, a bíróság elnöke.

Emlékezetes: két vadász péntek délelőtt egy szarvas­tetemet talált, majd üldözőbe vette az orvvadászt, aki a menekülés során tüzet nyitott rájuk. Az egyik férfi a helyszínen belehalt mellkasi és nyaki sérülései­be, telefonon segítséget kérő, tüdősérült társát pedig mentőhelikopter vitte kórházba, ahol a műtét után jó esélyt látnak a felépülésére. Az RTL Klub értesülései szerint pisztollyal lőtt.

A részletek szombaton délben sok tekintetben még tisztázatlanok voltak. Az MTI szerint a két „vadász” áldozat vadetetőt készült feltölteni, a Blikk és a Bors online viszont úgy tudta: a közeli horgásztóhoz tartottak a falu feletti dombon át, halat telepíteni. A gyanúsítottról a helyi és a bulvársajtó egybehangzó információja, hogy a környéken orvvadászként és rapsicként ismert mozsgói illetőségű P. Márióról van szó, akit végül a Pécsi Napilap szerint autójával együtt a szomszédos faluban, Szulimánban találtak meg. Az újság idézi P. Márió „közeli ismerősét” is, aki szerint valójában szerelemféltés áll a gyilkosság hátterében. A halálos áldozat a bulvárlapok szerint a „nagy horgász hírében álló” B. László, szigetvári hobbivadász és lelkes természetfotós, míg tüdőlövést szenvedett társa L. Zoltán hivatásos vadőr.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!