A hétvégén, szombaton szállítják a Honvédkórházba a veronai buszbaleset 16 áldozatának holttestét.

 
Fotó: Antonio Calanni, MTI/AP

A túlélők közül ketten még válságos állapotban vannak, olasz kórházban fekszenek, mesterséges kómában tartják őket. Egyikük a busz sofőrje, aki nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett, több műtét, bőrátültetés vár rá. A busztársaság igazgatója nem tud arról, hogy sofőr kollégáját meggyanúsították az olasz hatóságok.

Azt mondta, őt eddig semmilyen formában nem keresték meg, és úgy tudja, hogy a veronai ügyészség továbbra is ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, gondatlanságból elkövetett, több ember halálával járó közúti baleset okozása miatt.

A helyszínen is segítséget nyújtó egyik pszichológus szerint az olyan súlyos tragédia, mint a veronai tömegbaleset, a legtöbb érintettnél sokkos állapotot idéz elő, amelyben bénultság ugyanúgy jelentkezhet, mint az azonnali cselekvés. Eddig csaknem 80 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezetnél az áldozatok és családtagjaik számára.

Egy sítáborból hazafelé tartó busz 2017. január 20-án éjjel Verona közelében szenvedett balesetet. A járművön a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, egykori diákok és tanárok ültek. A tragédiában tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

(Szombati értesülések a hvg.hu-n olvashatók.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!