Visszapattant Áderről Rogán lakáslottója. Kormánypárti megdöbbenésre visszaküldte a parlamentnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt Áder János.

A köztársasági elnök szerint a családok otthonteremtési lehetőségeinek állami bővítéséhez áttekinthető, a folyamatban részt vevőknek megfelelő garanciákat biztosító szervezetekre van szükség – szigorú hatósági felügyelet mellett.

E követelménynek nem felel meg a javaslat, mert tisztázatlan és ellentmondásos rendelkezéseket tartalmaz a közösséget működtető, annak vagyonát kezelő, szervező cégekkel kapcsolatban. (A jogszabályt szokatlan gyorsasággal fogadták el a képviselők Rogán Antal javaslatára.)

Mint azt megírtuk, a korábban betiltott fogyasztói csoportokra kísértetiesen hasonlító nok bevezetése két céget – a Nyéki Zoltán kezében lévő Carion Zrt.-t és a Poligrupo Hungária Zrt.-t – „hozná helyzetbe”. Ez a két cég, amely megfelel annak a feltételnek, hogy már legalább 1000 lakóingatlant épített fel vagy értékesített, így valójában csak ez a két szereplő működtethetne nokos közösségeket.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!