A fideszes országgyűlési képviselő Mengyi Roland felesége, Mengyi Ramóna sikeres éveket könyvelhet el: egyszemélyes cége 250 millió forintos bevételt termelt, alig néhány év alatt. Közben a Voldemort nagyúrként ismert Mengyi mentelmi jogát korrupció miatt felfüggesztette a parlament.

 
Mengyi, aki nem olvas Harry Pottert

A Blikk információi szerint Mengyi Ramóna 2014-ben alapította Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft.-jét, amely már az első évben 13 milliós nyereséget ért el. A következő évben már 193 milliós nettó bevételt és 168 milliós nyereséget könyvelhetett el. A kft. jelenleg 254 millió 366 ezer forinttal rendelkezik. A cég ingatlanközvetítéssel, tanácsadással és vagyonkezeléssel foglalkozik, de azt nem tudni, hogy Mengyi felesége – aki egyébként az egyetlen tulajdonos – mennyi osztalékot vett ki belőle. A vállalkozás ugyanakkor nem tűnik aktívnak. A székhelyként megadott zuglói családi házban semmi sem jelzi, hogy az Immosolutions Kft. ott működne.

A szomszédok is azt mondták az újságíróknak, hogy több mint egy éve nem látták az asszonyt a ház környékén.

Mengyi Roland mentelmi jogát hétfőn felfüggesztette az Országgyűlés, mert korrupciós ügybe keveredett: augusztusban kiderült, hogy a fideszes képviselő 5-10 millió forintos „alkotmányos költséget” (kenőpénzt) fogadott el egy vállalkozástól, hogy segítse azt egy uniós támogatás elnyerésében. A 444.hu-nak azt mondta a minap: az ő ügye eltörpül az igazán nagy kérdéshez, a népszavazáshoz képest. Csak a sajtóból értesült, hogy Voldemortnak hívatta magát, a Harry Pottert nem olvasta, azt se tudja, hány részes.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!