Zugló a kiszemelt helyszíne továbbra is a 18. ARC közérzeti pályázat plakátkiállításának. A szervezők bíznak benne, hogy sikerül eloszlatni a minap nemmel szavazó képviselők aggodalmait, és szívesen elkerülnék a polgármester, Karácsony Gergely esetleges vétójának körülményes folyamatát is. Az ország leghamarabb szeptember közepén mutathatja a jobbik – kreatív és kritikus, szókimondó és szabad – ARC-át.

 

Glázer Attila szervező, az ARC tavalyi győztese (képünkön a díjazott mű) a Vasárnapi Híreknek elmondta: szerintük a helyszínnel összefüggő minden felmerült problémát sikerült megoldaniuk. A környező lakóépületek nyugalmát garantálni tudják, nem lesz számottevő zajszennyezés, a világítást időben lekapcsolják, a büfé nyitvatartását szabályozzák, és gondoskodnak a kiállítás területének őrzéséről is. A testület elé augusztus 26-án kerülhet ismét a polgármester támogatását bíró előterjesztés.

Az ARC plakátkiállítás megszokott helyszínét, a minden szempontból megfelelő Ötvenhatosok terét a Liget-projekt és a mélygarázsépítések miatt idén nem kapták meg. A szervezők tucatnyi helyszínnel egyeztettek a fővárosban, egyelőre eredménytelenül. Több felajánlásuk most is van, de a megközelíthetőség miatt a vidékiek és a belvárostól távol esők nem jöhetnek szóba.

Az idei kiírásra csaknem 1000 pályamű érkezett, a kiállításra kerülőket és a nyerteseket már kiválasztotta a zsűri. Az ország legnagyobb szabadtéri tárlatának idei tematikája az UNFAKE (Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!), vagyis a hamisság, a hazugság, a művi elleni harc. Ez a téma divatos manapság, a maga módján Donald Trump és Orbán Viktor is érintett, amikor hazugnak bélyegzik a nekik nem tetsző médiafelületeket. Az ARC-nak valószínűleg ehhez is lesz egy-két „féktelen” szava.

Címkék: Zugló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!