A halhatatlanság mellékhatásai - Trónok harca, 6. évad, HBO

Míg a nézők javát boldoggá tette az előző évad végén kinyírt Jon Snow váratlan(?) feltámasztása, a média elverte a port az ezt korábban tagadó füllentőkön, élükön a Jont játszó Kit Harringtonnal, akinek még bocsánatot is kellett kérnie, hogy nem lőtte le előre az új évad egyik legnagyobb fordulatát.

A világ legnézettebb sorozata körüli felhajtás már rég nem arról szól, ami a képkockákon történik, túszul ejtették a kommentfolyamok, rajongói elméletek, a ráépült mém- és kapcsolódó termékgyárak.

Ettől még nem lett kevésbé élvezetes a saját mitológiával, politikai játszmákkal, erőszakkal és (egyre ritkábban) szexjelenetekkel kedélyt javító-borzoló fantasysorozat, sőt minden eddiginél pergőbb tempót nyom David Benioff és D. B. Weiss, akiknek 5 év alatt sikerült megnégyszerezni a nézettséget. Jon felélesztése az eddigi legjelentősebb eltérés George R. R. Martin regényfolyama és a sorozat között, megpecsételve a végleges elszakadást.

Mintha azóta jobban kedvezne a szerencse a pozitív(abb) hősöknek is, hiszen egyelőre nem vesztettünk, inkább visszakaptunk a táblára értékes játékosokat. Bár lehetséges, hogy a főgonoszokat éppcsak lefoglalja egymás kiirtása, és majd eztán lendülnek támadásba.

A rémfarkason kívül még senki nem is tudja, hogy az Éjjeli Őrség parancsnoka mégis él (hiszen nem olvashatták az erről születtet 68 000 blogbejegyzést), de immár a legérdekesebb kérdés az, vajon meddig tarthat, és milyen mellékhatásokkal jár halhatatlansága.

Szintet lépett a sötét oldal is, az eddig is dobogós, majd egy rész alatt apa-, mostohaanya- és testvérgyilkossá lett Ramsay Bolton végleg átvette a vezetést a rajongók halállistáján. A szarkasztikus humor kis nagyágyúja, Tyrion Lannister, mint eddig is, a legszórakoztatóbb perceket nyújtja, miközben lassan „a sárkányok apja” lesz belőle, holott mást se csinál, „csak iszik és tud dolgokat”.

E kettő pedig elengedhetetlen, és szerencsére elegendő is egy újabb szezon túléléséhez.


A LEGFONTOSABB SZEREPLŐ
Az amerikai Macalester College tudósai statisztikailag elemezték
G. R. R. Martin regényfolyamát, és arra jutottak,
hogy Tyrion Lannister az igazi főszereplője a sorozatnak – számolt
be az interakciók kutatásáról az Entertainment Weekly.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!