Andor Éva, a TV2 híradósa augusztustól a fél hetes Tényeket is vezeti, Pachmann Péterrel. A felesleges adrenalint kick-box edzésekre viszi, de a kritikát képtelen semmibe venni. – Ha az ember napi műsorban dolgozik, a „hétköznap” kifejezést el is felejtheti. Hétfő, kedd, szombat – összemosódnak, minden a beosztásomtól függ – mondja a tévés, aki szerint a műsorvezetés fantasztikus érzés.

 

Ha kilép a stúdióból, hiába vége a híradónak, az adrenalin a szervezetében marad. Kétféleképpen szokta levezetni a feszültséget: moziba, és kick-box aerobikra jár. – Egy órán keresztül öklözöm a levegőbe, súlyzóval a kezemben. A sport számomra régóta a szellemi kimerültség, az idegi fáradtság gyógyszere – meséli.

Andor Éva szerint a kereskedelmi híradózás furcsa egyvelege a közszolgálatiságnak, illetve a szórakoztatásnak. – Infotainment. Arra figyelünk oda, mi az, ami az embereket érdekli. A balesetek, a tragédiák, az emberi sorsok nem szenzációkergetésből kerülnek be az adásba – magyarázza. Úgy véli, a nézőnek jók az ösztönei: felfigyel arra, ami a húsába vág. – Eretnek gondolatnak tűnhet, de amikor tragédia szemtanúi vagyunk, nem olcsó szórakozást keresünk. Azt hiszem, a legtermészetesebb dolog a világon, hogy ilyenkor együttérzünk.

A híradóst meghatotta, hogy a kolontári iszapkatasztrófa fejleményeit az emberek lankadatlan figyelemmel követték, és együttérzésük anyagi, vagy egyéb segítségnyújtással párosult.

Andor Éva kíváncsian figyeli a többi a híradót, hogyan dolgozzák fel ugyanazokat a témákat. Folyamatosan tájékozódik, mindig képben van. A nézői leveleket, amelyeket leginkább a közösségi oldalakra küldenek neki, mindig elolvassa, gyakran válaszol is rájuk. – Képtelen vagyok elengedni a fülem mellett a kritikát, még a direkt bántó hozzászólásokon is hosszasan elgondolkozom. Talán túl sokat is, hiszen tudom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!