Agysorvasztó poénparádé - Frizbi Hajdú Péterrel, TV2, december 31. - Bálint Orsolya tévéjegyzete a Távkapcsoló rovatban.

 
Frizbi Hajdú Péterrel - Fotó: Ruff István

A Frizbi szilveszteri különkiadása az idén is megkísérelte betölteni a Bagi–Nacsa duó és a Sas-kabaré közti, korántsem intergalaktikus űrt, ám néhány méltán ismeretlen stand-uposon kívül csak az volt újdonság, hogy Nádas György először szerepelt a fiával, bár a „Tudod, mit, mit, fiam? Verd ki inkább a laptopod billentyűzetére!” poénnal záruló kabaréjelenetről utóbb szívesen lemondtunk volna.

Hajdú Péternek is írtak pár köhögtető poént, tőle tudjuk, hogy Kelemen Annácska az utóbbi években „nem egy poroszlói biofarmon gilisztázott”, hanem „a testéből élt, él és élni is fog”. Továbbá „új polihisztor született a Kárpát-medence matyó mintás bulváregén”, ám „a sors fintora, hogy a világnak Berki Krisztiánról a lólengés, nekünk a herevasalás jut az eszünkbe”.

A stand-upnak már vannak profi sztárjai, a Frizbibe mégis amatőröket hívtak, mintha felelősséget sem akarnának vállalni a tahó poénokért. Egyetlen előadó akadt (Al-Gharati Magyed), aki nem a (szőke) nők, a hívők, sem a melegek, csupán a saját kárára viccelődött. Hiába volt szimpatikus az öniróniája, a házi versenyt mégis az nyerte, aki a „legviccesebben” parodizálta, hogy „cincognak” a kínaiak magyarul.

Galla Miklós egyszerű, mégis hibátlanul mókás szkeccsén kívül a magyar humor álló(vizének) csillagai csak könnyfacsaróan izzadságszagú és ízléstelen poénokat durrogtattak, az ikonként felkonferált Maksa Zoltán képes volt elsütni, hogy „a lányom 24 éves és még szopik”. Mindezt betetőzte Polgár Peti, majd Lagzi Lajcsi dáridózása, de a lakodalmas szintipop éppoly fékezett habzású volt, mint az alkoholmentes szponzorpezsgő.

Noha az RTL Klub látszólag az idén sem szállt ringbe, és szilveszterkor csak özönvíz előtti vígjátékokat ismételt, újfent ők nyertek azzal, hogy nem süllyedtek le a szórakoztatás eme agysorvasztóan siralmas szintjére.

-----------------------------

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!