DEKK Színház: A politikusok lelki világa, Jurányi Inkubátorház

 
DEKK Színház: A politikusok lelki világa, Jurányi Inkubátorház - Fotó: Gulyás Dóra

A politikusokon annak ellenére lehetne jókat nevetni, hogy sokszor legszívesebben zokognánk tőlük, hiszen mi fizetjük minden ostobaságuk, kisszerűségük és kapzsiságuk árát, nemcsak az adóforintjainkkal, hanem a lelki nyugalmunk utolsó cseppjeivel.

Ehhez azonban kíméletlenül jó poénok kellenek, a legkoromfeketébb, legblaszfémikusabb humor, amitől még a Monty Python tagjai is a falat kaparnák. Ezúttal ez nem jött össze maradéktalanul a több fergeteges előadást (mint A férfiak szexuális világa és a 40! avagy Véges élet) jegyző DEKK Színháznak, pedig bátran és szókimondón indultak neki a Don Quijote-i küldetésnek, hogy olyasvalamivel nevettessék meg a közönséget, pláne választási évben, amitől eddig csak gyomorfekélyt és epeömlést kaphattak.

Pedig a regisztereket remekül eltalálták, minden szereplő beazonosítható a vak komondortól a saját családunk egyetlen ellenzéki/kormánypárti mohikánján át a kötelezően péniszt növesztő politikusnőkig.

Nem is az előadókban van a hiba, Bánki Gergely, Egger Géza, Hay Anna és Szabó Zoltán még mentik is a menthető helyzetkomikumokat, ráadásul van egy természetes rímelés politika és (rossz) színészet között, amit ügyesen ki is játszanak. A szkeccsek egy részét azonban nem lenne elég picit feszesebbre átírni, jobb lenne eleve elfelejteni. Mint a sebészi beavatkozást, melynek során a politikus túlságosan elhasznált-bemocskolt lelkét egy póniimádó kislányéra cserélik, ami leírva még mindig kevésbé szánalmas és kínos, mint bemutatva, bár ezzel talán egyes szélsőjobboldali pártok elnökei vitatkoznának.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!