D. Tóth Kriszta websorozatának egyik őszintén bájos vonása – a három minikamerával felszerelt, cuki kis elektromos kocsiján kívül, amivel beszélgetőpartnereit elfuvarozza az aznapi első dolgukra –, ahogy csivitelve tud beszélgetni még a legrandább, legirritálóbb témákról is. Az anyósülésén ülve olyan őszintén meg tudnak nyílni neki az ismert emberek, akárcsak félálomban. A forgalom és a sok inger öntudatlan figyelése leköti a felettes énjük kontrollját, bármit kibeszélhetnek, cenzúramentesen, de nem következmények nélkül.

 
D. Tóth Kriszta és Kulka János - Elviszlek magammal. Távkapcsoló

Itt elmondhatta ő is, hogy egyszer sem hívhatta meg Kulka Jánost egykori köztévés műsorába, bár ezt főnökei csak személyes beszélgetésekben, jó szándékúan közölték vele, hogy nem kéne. Tehát még hihető is, amit az MTVA erre sietett leszögezni, hogy nincs tiltólistájuk. Annál viccesebb, hogy kijelentették, Kulka valójában mindennap műsoron lehetett náluk – a Szomszédok ismétléseiben! És szerepelt március 15-én az ellenzéki pártok rendezvényéről szóló tudósításban is. Még csak ki sem retusálták, de jó. Meg Mágenheim dokit nehéz is lenne a Szomszédok mind a 331 epizódjából.

Kulka morózus, kiábrándult, mégis a közéleti felelősségérzet miatt sóhajtozó mondatai után kuncogós csajbuliba csöppentünk Kovács Patríciával, ahol bölcsibe szoktatásról, kamerák előtti pucérkodásról meg a salgótarjáni panelfiú (Kovács férje, Gusztos Péter) és a budai úrilány szerelméről csacsogtak. Másik univerzumba léptünk, mintha a pici VW nem is autó, hanem űrhajó lenne.

Joggal cikizik a női sofőröket, akik vezetés közben festik ki magukat, DTK ebben is szembe ment a sztereotípiákkal, mikor lesminkeltette vendégét. Ennél többet aligha kívánhatnánk, esetleg csak hogy még énekeljenek egyet közösen az autórádióra, mint a sztárok James Corden híres kocsikaraoke-műsorában.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!