Móricka-show. KASZA!, SUPER TV2. Bálint Orsolya tévéjegyzete a Távkapcsoló rovatban.

 
Kasza Tibi és Görög Zita a showműsorban - Forrás: TV2

Létezik műsor, ami olyan rossz, hogy már jó
– a Kasza! show nem ilyen. A kereskedelmi tévék imádják a megosztó, harsány, sokakat irritáló figurákat futtatni, hiszen ők hozzák a nézettséget. De mikor már azt hittük, Hajdú Péternél nincs gátlástalanabb tévés, aki magát showmannek meri nevezni, jött Kasza Tibi, és elkészítette minden idők legerőltetettebb, legordenárébb és leghumortalanabb „szórakoztató” műsorát.

„Ha jú ár veri gúd fej, ju ken mít Kárász Robi et dö Mokka, ahogy hallom, Demcsák Zsuzsa nó bojfrend” – üzente megjátszottan pocsék angolsággal Jean-Claude Van Damme-nak, akit szívesen látna a műsorában. Melyik bolygón írják a poénjait, ahol akad olyan szerves vegyület, amely ezt humorosnak találja?

Mivel ő „agyonröhögte magát” azon a YouTube-videón, amelyen egy szerencsétlen, öltönybe öltöztetett kutyát rángat valaki egy fotel mögül, meghívott egy kutyaidomárt, és zavarba ejtő debilitással ütyülüpütyülőzött a pár trükköt előadó kutyájának. Majd ő maga bemutatta a „kutyadobolást” a Kormos nevű ebbel, aki „a nevét arról kapta, hogy nem fehér”.

Véletlenül sem sikerül annál viccesebbet mondania, mint amin ő meg a popkoncerteken visítozó tinilányokat megszégyenítő statisztaközönség nevetni tud.

Görög Zitával még az előre lezsírozott gegek elmondatása is kellemetlenebb volt, mint egy váratlan végbéltükrözés, Kasza mégis majd’ hasra esett, úgy röhögött saját poénjain, például azon, hogy „ez nem telefon a zsebemben, bébi, ez mind én vagyok”. Két félplaybackes zenei betét közt a harmadik kínos Conchita Wurst-viccet is elsütötte – láthatóan minden genitális poénra beindul, akár egy pubertás ipari tanuló.

Megénekeltette még a Nagy Duettben bődületesen leszerepelt Joshi Bharatot is, akit csak úgy mutatott be, „faterom a szoliból”. Gáspár „Bejával” és Cseke Katinkával együtt vihogtak azon, hogy Joshi „nem használt tojást” mielőtt Magyarországra jött. A tudatlanok kedvéért: még szűz volt. Cseke hozzáértőn megjegyezte, Indiában a szex előtt el kell venni a csajt. „Milyen csajt?” – kérdezte Kasza és felmutatta a kezét: „Hozzám jössz?” Ha mindez szórakoztató, akkor Antal Imre Nyomasek Bobója vagy Ihos József Kató nénije a könnyed szellemesség sziporkázó gyöngyszemei voltak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!