Helló, tesó! Spektrum Home

 

A beszélgetős műsor, a portré és a dokumentumfilm műfaja keverve a roadmovie-val – ilyen nem hagyományos heti sorozattal tért vissza D. Tóth Kriszta a képernyőre kedd esténként. Az egykor híradót, talkshow-kat vezető, a köztévét és az RTL Klubot megjárt újságíró, a wmn.hu alapítója ezúttal testvérével, a szintén tévés D. Tóth Andrással (ismert) testvérpárokat mutat be – saját otthonaikban, baráti és testvéri visszaemlékezések által. Az első adás a két színészről, Haumann Petráról és öccséről, Mátéról, azaz Haumann Péter gyerekeiről szólt.

A 60 perces adás lehetne talán feszesebb, de legalább a műsorvezetők nem beszélik túl az alanyokat, nem mennek le a bulvársztorikig, nincs nagy tabudöntögetés, kilépés a komfortzónából, álnaiv kérdések, jópofizgatás vagy világmegváltás, mégis sikerül szimpatikussá tenni a szereplőket.

Először lányos és fiús szekció alakul a két testvér lakásában: Petra és legjobb barátnője, Havas Dóra (Lila Füge gasztroblogger) Krisztával beszélget. Míg András Mátéval és zeneszerző barátjával, Balázs Ádámmal a „hedonista életükről” társalog. A hegyvidéki lakás teraszáról nyíló panorámán a műsorvezető is elámul, percekig ez a téma. A testvérek ezen a környéken nőttek fel, Máté már tizenévesen kinézte magának ezt a lakást. A hölgyek harapnivalóval érkeznek és közös gyerekkori sztorizgatásba kezdenek, a főzés, a családi szokások kerülnek terítékre. Megtudhatjuk, Máté már gyerekkorában külföldi tanulmányokra készült, amikor félretette keresetét, azonban Petra sosem tervezett külhoni karriert. A sztorikat archív bejátszók, fotók egészítik ki. Aztán kocsiba szállnak és a hedonizmus jegyében a Lupa beachen supolnak (állószörfözést/evezés) – természetesen a műsorvezetőkkel együtt. Mindezt drónfelvételekről is megcsodálhatjuk.

Majd a Pesti Magyar Színház a helyszín, mert A fösvény című darabban együtt játszik a „család”. A beszélgetésben ekkor már az édesapa is részt vesz: még több közös emlék kerül elő. A neves színész nem tud kibújni az apa „szerepből”: amikor a fia külföldre költözése kerül szóba – látjuk a korabeli videorészletet, Máté 18 évesen, hosszú hajjal áll a reptéren becsekkolásra várva –, hangja elcsuklik, szeme könnyes.

Az első adásban nagy csodák nem történtek, de korrektül, kedvesen szórakoztatott – lepipálva ezzel a legtöbb hazai tévéműsort.

FOTÓ: SPEKTRUM HOME

 

Címkék: kritika

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!