Csodavárás. Elvarázsolni csak olykor tud e teremtett világ - A Játékkészítő, zenés akciómese, Tüskecsarnok, főpróba

 
A Játékkészítő

Mit tegyen a népmesehős, ha unalmas és lúzer? Ha például egy cuki Kismalac csupán? Ha lakhelyét, a mesekönyvet már csak a bicegő asztal kitámasztására használják? Ha szép lassan elfelejtődnek, mert nem elég trendik? Akkor nincs más út: irány a píáros, a Játékkészítő és a tehetségkutató show. Hiszen Jancsi és Juliskának is bejött a musicalbiznisz…

És lám-lám, meg is kapják, amire vágynak, hiszen itt ülünk a 4000 férőhelyes Tüskecsarnokban, és egy gigaprodukcióban nézzük e „divatjamúlt” mesehősöket Divinyi Réka (író), Magács László (rendező) és Rakonczai Viktor (zeneszerző) jóvoltából. Popmusical bőrébe bújt interaktív mesés kalandba csöppenünk ezzel. Ám hiába a 600 m²- nyi színpad, a 2500 méter anyag, a 300 fős stáb, a digitális technika és a látványos elemek sora, ha elvarázsolni csak olykor tud e teremtett világ (Paszulyföld például), mert hiányzik belőle az igazi eredetiség, a kreativitás és a spiritusz. A csoda.

Erősebb az üzleti vállalkozás szelleme. Nem alaptalanul: a borsos jegyárak ellenére plusz előadást kellett beiktatni (december 28–30.). Merthogy rengetegen vannak kiéhezve (no, nem a mesére) a sztárokra, arra, hogy élőben láthassák a tehetségkutató műsorokból ismerős nyerteseket vagy zsűritagokat. Még szerencse, hogy aki a sztárok miatt vált jegyet a produkcióra, nem csalódik. Szabó Győző, Alföldi Róbert, Bereczki Zoltán, Radics Gigi és a többiek mind állják a sarat.

Mindemellett a gyerekek élvezni fogják a várva várt előadást és valószínűleg többségüknek lesz kedvence is: a kislányomnak például Aquatánia (Oroszlán Szonja), keresztfiamnak Nagy Feró Rettentő Borodinja. Gyermeklelkű lévén nekem meg Herrer Sára Aranykája és a kifogyhatatlanul játékos kedvű Pokorny Lia, nagymamástul. Azt is megerősítik bennünk, hogy a hős attól hős, hogy legyőzi és elfogadja önmagát. Az egyetlen, amit nem fogadhat el, hogy nincs szükség rá.

A csoda vár rád, ha kéred – éneklik a hősök. Igen, a csodát valóban kérnénk. Kérnénk! Mert vágyunk rá ebben az igen csodaszűkös időben.

--------------

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!