Kétszer is arcon ütötte barátnőjét, és a haját is megcibálta egy féltékenységi vita hevében az ÖsszeEsküvők egyik vőlegényjelöltje a nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napján. Őszerinte ez nem is pofon volt, csak „erősebb simogatás”, mert „nem okozott fizikai fájdalmat”. Simogasson tarajos sünt, vagy csinálja meg ezt Mike Tysonnal, és meglátjuk, mi számít pofonnak.

 

A műsorból másnap édesanyjával együtt kizárták. Észbontó, hogy többen reklamáltak, mint ahányan helyeseltek.

A villámkezű, bár később közönség előtt megígérte, hogy ilyet többet nem csinál, egyáltalán nem érezte helytelennek, amit tett. Erősködött, hogy a lány biztos kapott már korábban az apjától, vagy valamelyik „szép barátjától” sallert. Talán anélkül nem lehet valaki menyasszony? Úgy nézett a lányra, mint botosjeti az ufóra, mikor az azt felelte, hogy ilyen még soha nem fordult elő. Talán ezért is lehet szegényke ennyire megbocsátó.

Eddig nem tartottam sokra Majka műsorvezetését, folyton keveri a szókimondást a tahósággal. De mikor behívták a fiút és anyját Esküdj! című műsorába, rendesen grillezte a srácot. Még jó, hogy a férfiak egymás közül kinézik, aki nőre kezet emel. Sajnos a gyerekek már nem ilyen szerencsések. „Nekünk akkor kellene magyarázkodni, ha nem zártunk volna ki titeket” – így Majka, aki szerint „borzasztó gusztustalan” volt a fiú viselkedése. Jogos a kérdése, ha valaki kamerák előtt ezt meri tenni, mit csinál majd egy hasonló vagy feszültebb helyzetben (például váláskor) otthon, ahol senki se látja? „Azt ne mondd már, hogy te még nem adtál egy nőnek sem pofont!” – próbálta cinkossá tenni az anyuka, de Majka elengedte a füle mellett.

A családon belüli erőszak teljes lélektanát végigjártuk. A gyomrom is belesajdult az olyan nézői üzenetekbe, hogy a lány megérdemelte az arcost, sőt, nagyobbat kellett volna adni neki, hogy észhez térjen. A magyar emberek jelentős részének szemében ez nem bűn, vagy bocsánatos. A miniszterelnök kötekedő Európai Parlamenti kollégáinak ígért sallert, egy KDNP-s képviselő meg, aki szerint a gyerekek valójában hálásak a tanári kokiért, jó keresztényi meggyőződéssel töröltette volna a testi fenyítés tilalmát a közoktatási törvényből. Ezért is marad megannyi eset titokban, és csak a hírekből halljuk, hogy valaki belehalt az egyre nagyobb pofonokba, jé. S ha egy bántalmazott ember ki is mer állni magáért, még őt hibáztatják.

A gyorskezű fiú anyja is talált önigazolást, Majkának elmondta, milyen „sok jó ember” lakik a környezetükben, akik egyáltalán nem ítélik el őket, sőt, megerősítették abban, hogy egy ilyen pofon „nevelő jellegű is lehet.” Kizárásukért is a lányt okolta, akit lehordott mindennek. Mi több, mikor kiderült, hogy a dolognak következménye lehet, már a megütött lány is azt bizonygatta, hogy megérdemelte a pofont, és a fiú csak „őt védte”, nehogy hülyeséget csináljon. Később mindenhová meghívták a pofonkirályt, és az ÖsszeCsapásnál (ahol a lány kiszavaztatta magát fiúja után) Tilla és Peller Mariann már lelkesen drukkoltak „a szerelmeseknek.” A fiú beszólt Tillának is, nehogy már ő ossza az észt, mikor pár éve verekedett egy szórakozóhelyen. Tán azt hiszi, ő a Bud Spencer, Tilla meg a Terence Hill, és együtt játszanak majd az Ezer pofon ajándékba magyar filmváltozatában?

ÖsszeEsküvők, TV2, november 25.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!