Bár hónapok óta tartó őrület övezte az angol királyi család esküvői készülődését, az utolsó hét minden eddigi képzeletet felülmúlt. Az információk és álinformációk labirintusában egyre nehezebb kiigazodni, miközben az emberek a legelképesztőbb ötleteket vonultatták fel, csakhogy néhány másodpercig a hercegi pár dicsfényében sütkérezhessenek.

 
Tombol a szuvenírmánia

Tombol a szuvenírmánia is, hegyekben állnak a kiskanalak, plüssfigurák és hűtőmágnesek. Megvásárolható Kate eljegyzésen viselt ruhájának másolata csakúgy, mint a jegygyűrűé, nem kell talán sokat várni az esküvői öltözék repro­dukciójára sem. A gazdaság fellendült, legalábbis erre a néhány hétre, amíg a világ minden pontjáról özönlöttek a hercegi csókra éhes turisták. A kommersz ajándékok mellett azért van néhány pikánsabb – vagy éppen ízléstelenebb – ajándéktárgy is, amivel megtölthetik a kosarukat. A hányózacskó mellé most már parfümöt, óvszert és törülközőt is lehet venni (egy tökéletes éjszaka alapfelszerelése), és ez még csak a jéghely csúcsa.

Eljött a csodavárás pillanata is. A nagy események előjeleként van, aki már egy cukorkán is meglátta Kate arcmását, a jeles tárgy fotója alapján megállapítható, hogy az esküvő után is jól felhasználható cukorportréról van szó, legközelebb akár még Krisztus képmásaként is el lehet majd adni. Az okostelefonok tucatnyi alkalmazással készültek az eseményre, de az internet is kedveskedett néhány meglepetéssel, játékok tömkelege foglalkozik a híres pár eljegyzésével és házasságával. A hercegi figurákat lehet öltöztetni, kirakni és vezérelni is, mindenki habitusa szerint válogathat.

Aki ennél felnőttesebb játékra vágyott, az fogadhatott az esküvő legemlékezetesebb momentumaira. Illetve gyakorlatilag bármire a nászút helyszínétől a királynő kalapjának színéig (a narancssárga fejfedő például 20/1 arányban fizet) mindenre lehet tippelni, természetesen pénzért.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!