Egyre több helyen tűnik fel egy új formáció, a Dobshow 2016, melynek tagjai profi dobosok és videójukat bemelegítésnek szánják: nagy dobásra készülnek. Kukákon dobolós videójuk bejárta az internetet. -

 
A Dobshow 2016 produkciója

Az ATV reggeli műsorában néhány napja Rónai Egon beszélgetett (lásd itt) a csapat egyik tagjával - Wirth Zoltánnal - az ütős kisfilm kapcsán.

A zenész a műsorvezető kérdésére elmesélte, hogy gyakorlatilag bármin lehet dobolni. Eleinte  hagyományos dobon, pergőn, kisdobon gyakoroltak, aztán jött a meglepetés:  meghozták a kukákat. Zengtek, bongtak, zörögtek, de nem erre  számítottak, szokatlanul rugalmasak ugyanis. A dobosok azonban némi trükkel megoldották, hogy így is megszólaljanak.

A csapat hét havi kemény felkészülést követően 2016 nyarára készül el az egész estés Dobshow-val, amely alapvetően három profi dobosra épül, akik párbajoznak, szólóznak, együtt játszanak, kiegészülve  plusz három hangszerrel.

Maguk a tagok is nagy kihívásnak tartják a show kidolgozását, hiszen percre pontosan, profin fel kell építeni, hogy  az még véletlenül se legyen monoton. Wirth Zoltán elmondta, hogy különféle zenei stílusokat fognak megszólaltatni a jazz-rocktól egészen a  modern popig, s mindezt izgalmas látványelemekkel teszik majd még színesebbé. Lesznek például tűztáncosok, de a videóban látható kukákat is "újrahasznosítják" majd a show-ban.

Wirth Zoltán szeretné, ha minden más ötletük meglepetés lenne, hiszen csak úgy lesz igazán ütős a Dobshow 2016.
 

A Sztárklikk videója a Youtube-on:
https://youtu.be/E5vE9XxSFs4

 

Forrás: Sztárklikk / ATV / nepszava.hu

 

Címkék: zene

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!