Az Animáció Világnapja alkalmából az idén 15 éves KEDD Animációs Stúdió már ötödször szervez rajzfilmfelfordulást november első hétvégéjén (nov. 3–5.).

Az 5. Országos Rajzfilmünnephez csatlakozó városok és helyszínek szabadon válogathattak a hazai rajzfilmtermés legjavából, azaz maguk dönthettek róla, hogy a Vuk, a Lúdas Matyi, a Magyar népmesék, a Mézga család, a Frakk vagy a Fehérlófia mellett Bogyó és Babócát, Pocoyót, Hoppi meséket, kortárs európai rajzfilmeket, esetleg a szlovén animációs szövetség rajzfilmválogatását vetítik.

Az ünnep fővédnöke a számos egyéb elismerése mellett a 2017-es Év Gyerekkönyve Díjat is elnyerő Bartos Erika – hiába mutattak be idén két másik, szintén nagyon sikeres egész estés magyar rajzfilmet a mozik (a Berg Judit könyvéből készült Lengemeséket és Dániel András Egy kupac kufliját, képünkön), az országos sláger még mindig a Bogyó és Babóca.

A programsorozathoz idén már több mint 50 város és 60 helyszín csatlakozott, köztük számos első fecske: Máriapócs, Szentendre, Pásztó, Veszprém, Eger, Bogyiszló, Nyíregyháza és Karácsond.

A vetítések mellett különféle egyéb gyerekcsalogatók várják a családokat: Pásztón például só-liszt gyurmából lehet kedvenc mesehősöket készíteni, Veszprémben pedig ki tud többet a rajzfilmekről vetélkedőn, illetve rajzfilmsütiversenyen mérhetik össze tudásukat az igazi rajongók. Ki mondta: MZ per X, MZ per X, jelentkezz?
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!