Az Esti Showder táján vihart észleltek a biliben a média kifinomult radarjai. A Bors után sokan mások is megírták, hogy felmond a műsor rendezője, mert Fábry Sándor otrombán viselkedett vele. „Ha ráérsz, bekaphatnád a fa...mat!” – szólt oda a felvételen a showman Kovács Gabriellának, aki sem a csaja, sem a kapcája, hanem a kollégája. Még ha a csaja lenne, akkor is el kellene gondolkodnia a váltáson, adásrendezőként pedig elvileg neki illene instrukciókat adnia a műsorvezetőnek, és nem fordítva.

 

Az sem menti a dolgot, hogy Fábry állítólag azért volt ingerült, mert megsérült a keze, miután egy korábbi műsorszámban szárazjeget fogdosott.

A showmanről rég tudjuk, mennyire közönséges ember. Hogy már 12 éve vezeti „Magyarország legnépszerűbb show-műsorát”, leginkább a konkurencia hiányának köszönhető, és hogy nálunk még ki lehet váltani röhögést azzal, ha valaki poén híján benyög egy káromkodást. De ahogy Kovács Gabriella, én sem találom ezt viccesnek, bár az ő önérzetessége nem tartott sokáig: hétfőn várja Fábryt egy szál fehér rózsával, hogy elfogadhassa bocsánatkérését. De hát neki az állásáról van szó, egy ilyen remek munkahelyen (vagy ennyi pénzért?) dolgozni pedig úgy látszik, ér annyit, hogy az ember olykor nagyvonalú legyen egy önelégült, pöceszájú kollégával.

Ha a Lendvai Ildikó kontójára elsütött viccből indulunk ki, Fábry bocsánatkérésében sem lesz köszönet. Fábry akkor éppenhogy megismételte otromba poénját, sőt, hozzá is tette: „mi nem mondtuk, hogy Lendvai Ildikó rendszeresen állatokkal köszörül. Nem mondtuk! Azt mondtuk, hogy vajon… próbáltuk elképzelni, ugye”. Talán Kovács Gabriellától is elnézést kér majd, „mint nőtől” – a többi kollégával meg továbbra is úgy beszél, mintha a hátsójából rántotta volna ki őket.

Kérdés, hogy az ízléstelenségnek van-e határa az RTL Klubnál, mert Fábrynál nincs. A csatorna mossa kezeit, hogy nem ők gyártják, „csak” megveszik az Esti Showdert. Ez meg még csak nem is adásban történt – mintha ott nem lenne elég primitív beszólás és káromkodás. Ráadásul Kolosi Péter programigazgató már a kombinós ügyről is azt állította, ez kérem a szólás szabadsága, és csak a hallgatók egy részének véleménye, hogy ízléstelen a vicc, ő hall dicsérő szavakat is.

Kolosi helyes értékítéletére, sem jó ízlésére nem számíthatunk. Ellenben jövő héten meg lehet ünnepelni az Esti Showder 250. adását, például fehér rózsával, meg kicsit szottyadt Fábry-féle humorbonbonokkal. Attól még, hogy beszórják őket csillámporral, a szaguk ugyanolyan árulkodó.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!