EZT LÁTNI KELL!

 
Sandro Miller amerikai sztárfotós és John Malkovich mostanra világhírű projektje, a Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás - Az eredeti: Alberto Korda: Che Guevara, 1960.

Február 28-án nyílik a Műcsarnokban a Budapest FotóFesztivál, melynek nyitóeseménye Sandro Miller amerikai sztárfotós és John Malkovich mostanra világhírű projektje, a Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás, melyet március 1-jén a fotográfus személyesen mutat be a közönségnek. Egyfajta főhajtás ez olyan ikonikus mesterek előtt, mint amilyen többek között Alfred Hitchcock, a pop art híresség Andy Warhol vagy a portréfénykép műfajának egyik élő klasszikusa, Annie Leibovitz.

A színészóriás szerepeket húz magára: kislánnyá változik, olykor kettővé; Marilyn Monroe-vá lényegül, ráadásul aktban; Picassót, Che Guevarát, Dalít, John Lennont mímel – Sandro Miller pedig keretez, azaz képekbe sűríti a megrendezett pillanatot. Nem először dolgoznak együtt: Sandro a kilencvenes évek végén találkozott először John Malkovichcsal a Steppenwolf színházban, ahol egy előadást fotózott. Az azóta eltelt több mint húsz év alatt számos közös projektet hoztak létre – ez a tárlat a legutóbbi együttes alkotásuk.

A FotóFesztiválon rajtuk kívül egyéb nemzetközi sztárok is megfordulnak: Magyarországon először láthatjuk például a kortárs portugál fotóművészet ma élő legnagyobbjainak, Paulo Nozolinónak és José Manuel Rodriguesnek a munkáit; de a március végén kezdődő Frankofón Fesztiválon a vidéki élet giccses báját megörökítő hatgyermekes apuka, Alain Laboile is tiszteletét teszi.

Címkék: kiállítás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!